Waarom diëten niet werkt en tekorten veroozaakt. - SON Coaching en Training in Enschede

Waarom diëten niet werkt en tekorten veroozaakt.

Dieten werkt niet.

We leven in een wereld vol suikerarme diëten, crash diëten en voedingshypes. En het lijkt erop dat de gemiddelde BMI van Nederlandse vrouwen nog steeds toeneemt. Met goede moed begin je aan een nieuw dieet, aangevuld met intensieve sportsessies. Een heel goed idee natuurlijk. Maar waarom houd je het niet vol en voel jij je na een paar maanden futloos, zonder energie en word je zelfs dikker? Dat heeft natuurlijk een oorzaak. En belangrijker nog, waarom werken de meeste diëten niet? SON heeft een compleet andere aanpak en legt uit waarom veel diëten beter zo snel mogelijk vergeten kunnen worden; om jezelf te beschermen. 

47% van de vrouwen heeft overgewicht

Volgens CBS cijfers uit 2018 weegt de gemiddelde Nederlandse vrouw nu 72 kilo bij een lengte van 1.67 meter, tegenover 65 kilo in 1981. En op basis van een nieuwe analyse in 2021 met cijfers uit de gezondheidsenquête heeft 47% van de vrouwen overgewicht. Zorgwekkend als je het mij vraagt. Hoe kan het nou dat er met zoveel diëten, shakes en afslankpillen 47% van de Nederlandse vrouwen een BMI boven de 25 (overgewicht) heeft? Het wordt tijd om het anders te doen en te ontdekken hoe beweging en gezondheid hand in hand gaan.

Hoeveel moet je nou bewegen bij het afvallen?

Mocht afvallen jouw doel zijn, dan is het handiger om de focus te leggen op jouw energieinname (voeding), maar bewegen kan je natuurlijk wel helpen. Het liefst elke dag 60 minuten matig intensief bewegen. Voor je gezondheid zou je volgens de NNGB dagelijks minstens 30 minuten matig intensief moeten bewegen. En dat is ook prima. Maak dus van beweging een dagelijkse gezonde gewoonte, verdeeld over de dag. Sporten is geen tijdelijke oplossing; het is een leefstijl.

Afvallen met sporten: Wat helpt het meest?

Combineer kracht- en conditietraining voor duurzame resultaten. Bouw je belastbaarheid rustig op en maak het niet te gek. Sporten en bewegen bieden niet alleen fysieke voordelen, maar verminderen ook het risico op ziekten als hart- en vaatziekten en depressie. Het is een investering in je gezondheid op lange termijn.

Lees ook krachttraining voor vrouwen

Stop met wat anderen doen en begin bij jezelf.

De grootste fout tijdens het afvallen zijn de diëten zelf. Veel diëten zijn gericht op korte termijn resultaten, zijn eenzijdig en leiden tot tekorten. Lifestyleclub SON biedt een alternatieve aanpak:

  1. Maak je gezondheid belangrijk.

  2. Stel een haalbaar en realistisch doel.

  3. Eetdagboek: Houd bij wat je eet.

  4. Maak kleine, haalbare stappen

  5. Zoek steun: Vraag hulp en steun bij het afvallen.

  6. Begin met sport en beweging

  7. Stop met diëten: Focus op gezonde voeding.

Afvallen met gezonde voeding

Gezonde voeding is essentieel voor een gezond lichaam. Variatie hierin is essentieel!

Conclusie

Kom in balans

Begin niet fanatiek met een dieët, maar werk aan een gezonde leefstijl. Bewustwording, (kleine) ongezonde voedingsgewoontes veranderen en combineer het met kracht- en conditietraining. Dit zijn de sleutels tot langdurig en blijvend resultaat. Lifestyleclub SON biedt de begeleiding die nodig is om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Afvallen is geen snelle oplossing; het is een reis naar een gezonder, sterker en energieker leven. Geef het tijd. Al het mooie in het leven komt niet vanzelf.

We heten je van harte welkom in onze mooie Lifestyleclub!

Over de schrijver 

Murat Son

Murat is de oprichter van Lifestyleclub SON en inmiddels heeft hij al meer dan 15 jaar ervaring aan Personal Training én lesgeven als docent Lichamelijke Opvoeding. Het is méér dan zijn passie om mensen meer te leren over gezondheid en vitaliteit. Met deze blogs wil hij vrouwen (en mannen) voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Anderen bekeken ook

Sporten en stress

Kom in beweging Ontsnap aan de dagelijkse drukte door beweging Sporten en stress, twee fenomenen ...
Lees verder

5 redenen waarom elke vrouw aan krachttraining zou moeten doen

5 redenen waarom elke vrouw aan krachttraining zou moeten doen Bewegen is goed, maar goed ...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SON Coaching en Training in Enschede draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders